Translate

Cum depășim greutățile?

18 ianuarie 2018


          Cu credință. Cu încrederea că încercarea prin care trecem (decesul cuiva drag, pierderea unui loc de muncă, încheierea unei relații, etc.) nu e peste puterile noastre, pentru că Dumnezeu nu ne dă mai mult decât putem duce! Cu credința că avem ceva de învățat și că vom fi mai puternici, sau mai atenți la nevoile celor din jur, sau mai cumpătați, mai determinați în a stabili priorități și a acționa pe măsură.
         Cu dragoste. A celor din jur, dar mai ales a noastră față de noi înșine. E și așa destul de amară situația în care suntem, să nu o facem și mai amară, să nu ne jignim și să nu jignim pe alții, pe care îi credem vinovați, să ne dăm timp să plângem, dacă asta simțim nevoia să facem, dar apoi să ne adunăm și să mergem mai departe. Asta înseamnă să ne iubim, să ne respectăm durerea, să o acceptăm, dar să nu ne lăsăm subjugați, ci să o transformăm în ceva bun. Omul are resurse nebănuite, nu există „nu pot”, există doar „nu vreau”. Dacă alții au putut trece peste anumite lucruri, mai grave chiar decât cele pe care le avem de înfruntat, noi de ce nu am putea? Nu suntem nici primii, nici ultimii în acea situație, depinde doar de noi să ne găsim exemplul de urmat și motivația care să nu ne lase să cădem în deznădejde!
              Cu răbdare. Nici Roma nu a fost construită într-o zi, nici durerea nu va trece într-o clipă! E nevoie de timp. O zi, două, o săptămână, o lună. Fiecare simte când e vremea să se ridice, așa că ar fi bine ca atunci să nu amâne; cu cât mai mult se prelungește ridicarea și se caută motive pentru asta, cu atât mai dificilă va fi concentrarea, luarea de la capăt.

„Acceptă ce-ţi oferă viaţa şi încearcă să bei din fiecare cupă. Toate vinurile trebuie să fie gustate; unele trebuie să fie doar sorbite, dar în cazul altora, sticla trebuie băută până la fund.” 
(Paulo Coelho)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS