Translate

Răsfăț pentru suflet

21 august 2017

           Seara de sâmbătă ne-a prins, pe mine și pe domnul soț, în aer liber, la a VIII-a ediție a a festivalului de muzică clasică „Simfonii de vară” din Parcul Colțea, organizat de Primăria Sectorului 3. Am ajuns aproape de jumătatea spectacolului, dar am rămas apoi, fermecați, până la final. Undeva în fundal, o mică balerină, pe care am remarcat-o și anul trecut, transforma notele muzicale în pași de dans...
           Cvartetul Passione ne-a încântat cu piese de Strauss (fiul), Brahms, cu Pavanele lui Gabriel Faure, cu un Ave Maria de ne-am înfrigurat de emoție, cu tango, polca, uvertură la opera Bărbierul din Sevilla, cu Passacaglia cântată de vioara I, Diana Jipa și Alexandru Spînu, un elev de clasa a X-a la Liceul de Artă.
           Din repertoriu n-a lipsit nici Edith Piaf, cu minunata La vie en rose sau bine-cunoscutul tango Parfum de femeie. Momentul s-a încheiat cu Hava Nagila și Oci ciornie. Fetele ne-au cucerit nu doar prin măiestria cu care își mânuiau instrumentele, dar mai ales prin curajul și modestia cu care și-au asumat să adapteze și să interpreteze anumite piese compuse special pentru orchestră.

           Evenimentul se desfășoară în fiecare sâmbătă și duminică din perioada 27 mai-30 septembrie, între orele 19.30-21.00, așa că mai avem timp să ajungem la astfel de minunății și să ascultăm și alți artiști. Accesul este liber!

.Simfonii de Vara

Diana Jipa si Alexandru Spinu

Simfonii de vara

Simfonii de Vara

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS