10 iulie 2017

Amintiri din viitor: De 3 ani cu tine

            Aud des în jurul meu părinți care spun că le e de ajuns un singur copil, că abia îi fac față și că nu sunt pregătiți/ nu vor/ nu mai pot să primească un al doilea. Eu, în schimb, sunt fericită cu voi amândoi, chiar dacă am și momente în care mi se descarcă bateriile. Tu ești pitica moțată și (foarte) vorbăreață a familiei, surioara de nădejde a lui Matei, polițistul care îl pune la punct când i se pare că e cazul, susținătoarea lui aprigă sau criticul cel mai mare, cel mai bun partener de joacă, dar și cel mai provocator, cea care, alături de mami și tati, îi încearcă mereu răbdarea. Te privesc deseori și încep să întrezăresc viitoarea domnișoară care vei fi cândva: sensibilă, sigură pe tine, conștientă de calități, îndrăzneață și ambițioasă.
           Sper să știm să creem și să menținem acea relație specială dincolo de statutul de mamă și fiică și sper că voi reuși să te ghidez atunci când va fi nevoie, fără ca tu să ai senzația că îți stau in coaste. Acum, însă, mă bucur că-mi ești și că-mi dai ocazia să trăiesc un alt fel de mămicenie, una mai relaxată, mai pupacioasă și iubăreață. Unii susțin că nu trebuie să facem diferență între frați, eu vin și spun că frații sunt persoane diferite de când se nasc și diferența de aici vine, nu din cantitatea de iubire de care are fiecare parte, pentru că iubirea nici nu se împarte, nici nu se împuținează, ba din contră, de-abia de la un al doilea copil încolo îți dai seama de câtă iubire poți fi capabil.
           Așa că astăzi îmi aduc aminte cu drag primele noastre momente dintr-o zi de joi și abia aștept să văd ce mai avem de trăit împreună! 

La mulți ani, copilă dragă!


Subscribe to Our Blog Updates!
Share this article!

3 comentarii:

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML