06 iunie 2017

Totuși, ce este mai important, cariera sau familia?

            Într-o lume în care mulți (încă) oscilează în alegerea drumului lor în viață, în ideea că viața e scurtă și trebuie trăită, un antrenor al unei echipe de baschet face lumină în multdiscutata dilemă carieră sau familie:

„ Mai precis, este vorba despre o înregistrare a unui dialog ce a avut loc în Lituania, între antrenorul echipei de baschet Žalgiris Kaunas, Šarūnas Jasikevičius și un jurnalist local, care-l chestionează pe tehnician în legătură cu absența unui jucător (Augusto Lima -n.r.) din lotul echipei pe care o pregătește.
Iată dialogul dintre cei doi, de la secunda 17:

Reporter: Este normal ca un jucător să plece de la echipă în timpul semi-finalelor (play-off-ului - n.r.)?

Antrenor: Tu ai copii?
Nu...

Când o să ai copii, tinere, o să înțelegi. Pentru că asta este maximumul pe care omul îl poate experimenta. Wow, asta e o întrebare bună, realmente! Tu crezi că baschetul este cel mai important lucru din viață?

Nu, dar o semi-finală este importantă...

Semi-finală? Pentru cine este importantă?

Pentru echipă...

Care?

Zalgiris.

Ai văzut numărul de suporteri prezenți la meci? Important? Când o să-ți vezi primul copil, o să înțelegi care este cel mai important în viață. Atunci să vii la mine să discutăm. Pentru că nimic nu este mai maiestuos pe lumea asta decât nașterea unui copil. Crede-mă. Nici titlurile, nici nimic. Augosta Lima este deja în Rai, sufletește, acum. Mă bucur pentru el.
Šarūnas Jasikevičius este unul dintre cei mai titrați jucători din istoria baschetului european și mondial. Câștigător a trei euroligi cu trei echipe diferite, campion european cu naționala Lituaniei, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice, a fost declarat Legendă a Euroligii în 2015.” 


Subscribe to Our Blog Updates!
Share this article!

Un comentariu:

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML