03 iunie 2017

Poze cu copiii pe Facebook? 8 tipuri de fotografii pe care să nu le postați vreodată

 „Puneți poze cu copiii când ajung la vârsta la care puteți discuta cu ei”
 
  1. Poze când fac baie
Orice poză a copilul parțial sau complet dezbrăcat, nu e pentru afișarea publică. Din nefericire, ceea ce credeți că e un moment drăguț, cu cel mic care se joacă în spumă, poate cădea în mâini greșite, cum ar fi un pornograf infantil.
  1. Poze în care apar bolnavi sau răniți
Ca părinți este datoria noastră să protejăm copiii, nu să profităm de ei. Puneți-vă întrebarea: Ați vrea ca cineva să posteze poze făcute atunci când vă simțiți groaznic? Probabil că nu. Aplicați același standard și când vă gândiți ce poze să postați și pe care nu.
  1. Fotografii în care să-i faceți de rușine
Batjocorirea copiilor online pare să fi devenit o modă, dar această practică poate avea efecte devastatoare asupra copiilor, imediat dar și în viitorul mai indepărtat. Nu numai că distruge încrederea pe care copiii o au în părinți, dar poate cauza tulburări de stres post-traumatic, depresii și anxietăți mai târziu în viață.
  1. Pe oliță
Fotografiile cu cei mici făcându-și nevoile este cel mai bine să fie ținute private, dacă vă gândiți la posibilele consecințe pe viitor. Luați aminte, ce distribuiți, rămâne online pentru totdeauna; chiar credeți că atunci când va fi adolescent, copilul va vrea să vadă online o astfel de fotografie cu el?
  1. Detalii private
Țineți copiii în siguranță nedistribuind niciodată numele lor întregi, adrese, unde merg la școală, dacă merg undeva singuri, etc. Nu știți cine ar putea folosi aceste informații în alte scopuri decât cele pentru care au fost distribuite.
  1. Poze de grup
Dacă ați decis să distribuiți poze cu copilul online, foarte bine. Dar nu e în regulă să luați această decizie pentru alți părinți, cărora poate nu le convine să-și vadă fețele copiilor pe rețelele sociale. Asigurați-vă că aveți acceptul acestora când postați orice poză în care copilul se joacă sau pozează alături de alții.

      7.  Nu alimentați hărțuirea copilului

Gândiți-vă cum ar putea postarea imaginilor să afecteze viața copilului la școală. De exemplu, o fotografie care să îi expună o slăbiciune, teamă sau o poreclă ar putea contribui la umilirea copilului și ar putea avea repercusiuni asupra vieții lui sociale.
  1. Activități periculoase
Lăsați copilul să țină câteva secunde o cutie de bere și îi faceți o poză. Sau țineți bebelușul în brațe cât mutați mașina în parcare și vă opriți să faceți un instantaneu cu smartphone-ul. Pozarea acestor momente aparent inofensive este distractivă, dar distribuirea lor online vă expune criticilor și altor probleme, din moment ce nu toate detaliile și împrejurările în care au fost făcute sunt vizibile la prima vedere.

(întregul articol aici)
Subscribe to Our Blog Updates!
Share this article!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML