30 septembrie 2016

De vorbă cu mine

         E așa, câte o perioadă în care nimic nu se leagă, în care schimbările întârzie să apară și nu pricepi de ce, pentru că răspunsurile vin și ele târziu, sau poate la timp, dar durează până le simți, le descifrezi, le accepți... sunt prea multe lucruri care nu depin de noi, dar cine e dispus să treacă peste asta? Ne bazăm pe noi și pe oamenii din jur și dăm greș. Iar când unora le iese tot, oricând și tu doar muncești ca să supraviețuiești, e normal să te întrebi de ce. De ce țara asta, orașul ăsta... Că doar aici nu-s câinii cu covrigi în coadă, ți s-a mai spus de atâtea ori, numai tu te-ai încăpățânat să crezi altceva și să crezi în tine și-n intuițiile acelea care-ți spuneau că aici e viața ta!
         Și da, aici ți-ai găsit dragostea și împlinirea sufletească, aici îți definitivezi procesul de umanizare, aici îți faci masterul și doctoratul cu specializarea viață. Pentru că tu ai știut, chiar dacă altora nu le-ai spus, tu ai știut mereu că drumul tău duce aici. Iar azi vorbești despre tine cu tine și-ncerci să te aduni și să mergi mai departe. Trebuie, ți-ai promis-o ție când totul îți părea atât de neclar. Într-un fel, îți cunoști destinația și calea cea mai bună de a ajunge la ea, este să-ți vezi de treabă. Nu e ușor, nici nu a fost vreodată, dar fără să lupți, ce satisfacție ai mai avea?

       Așa că scutură-te de tot ce-ți sfredelește mintea fără folos, uită ce nu mai ești și ce ți s-a spus că ești, adu-ți aminte cine ești și luptă pentru ce vrei să fii! 
 Subscribe to Our Blog Updates!
Share this article!

Un comentariu:

 1. Oricum ai vrea să„`traduci„ `tu lucrurile tale, astfel ca altcineva să te(le) înțeleagă, totdeauna ești singură pe drumul tău. Care este doar al tău. Nimeni nu poate să înțeleagă așa cum simți tu.
  Fiecare își strunește cuvintele, în vreme ce gândurile, stările, întâmplările au cursul lor. Indiferent de ce vrei tu să fie.
  Apoi, oricât ți-ai dori, nu poți scăpa de tot ce nu ține de tine, pentru că în fiecare clipă intri în mecanismul ăsta uriaș, care este lumea.
  Este foarte important, zic eu,să-ți poți alege oamenii în mijlocul cărora trăiești. Dacă te poți scutura de ceea ce -ți face drumul greu și-ți complică inutil existența este perfect.
  Știi tu, dragă Crenguța, chiar și fără să vrei, ești și o parte din oamenii care te înconjoară...
  Drum bun, fată dragă!

  RăspundețiȘtergere

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML