29 octombrie 2015

Găsiţi-vă omul, găsiţi-vă drumul!           Uneori e prea târziu, alteori trebuie doar lăsate orgoliile deoparte. Secretul unei relaţii reuşite? Nu cred că e doar unul; important e ca amândoi să iubească şi să-şi dorească să construiască împreună, reţeta de a fi bine în doi vine de la sine când eşti conştient că nu există altă şansă decât un efort comun. În zilele noastre se renunţă prea uşor, se căsătoresc cât de târziu posibil şi divorţează prea facil. Comunică prea puţin (şi-atunci pe facebook sau what's up) sau deloc, îşi doresc să le fie ghicite dorinţele, în loc să vorbească despre aşteptările lor, au interese şi viziuni diferite, dar speră să treacă peste, deşi e clar de la început că sunt diferiţi.
            Adesea nu-şi dau timp să vadă dacă ar putea avea un viitor împreună, ea se mută la el sau el la ea, crezând că asta e soluţia ideală, să se probeze unul pe altul ca pe nişte piese vestimentare. Uneori se dovedeşte a fi bine, de cele mai multe ori, însă, nu e. Pentru că îşi descoperă unul altuia defectele şi, indiferent cât de mici ar fi, realizează că nu pot trece peste. În schimb, încheie relaţia şi trec la o altă căsnicie de probă, crezând că problema a fost întotdeauna la celălalt şi că ei nu au nimic de remediat.
            Alteori, apar terţe persoane în peisaj, cum se întâmplă de obicei când cei doi nu au posibilitatea să stea singuri. Ea i se plânge lui că soacra are un nu ştiu ce şi un nu ştiu cum, el o asigură că mămica lui iubită nu are nimic împotriva ei, ea insistă, îi face capul calendar de câte ori are ocazia şi iată cum se tocesc nervii şi, uşor-uşor, relaţia. Dacă nu ştii exact ce-ţi doreşti de la omul de lângă tine, dacă nu eşti pregătit/ă să-ţi accepţi părţile mai puţin bune şi nişte critici constructive, dacă nu ai intenţii serioase şi vrei doar să-ţi iroseşti viaţa (căci nu cred că se poate numi că trăieşti sau că cineva poate fi fericit că umblă dintr-un om în altul) şi să-ţi îmbogăţeşti palmaresul de cuceriri, dacă nu eşti dispus/ă să laşi de la tine când e cazul, mai bine nu te mai implica! Dă-ţi timp să te refaci după o despărţire, nu începe o altă relaţie ce are şanse să sfârşească la fel ca prima! Nu vă mai mutaţi împreună după primele x întâlniri, nu asta e soluţia magică! Nu vă mai amăgiţi că sunteţi aceiaşi oameni şi după n despărţiri, sufletul nu se poate cârpi la nesfârşit! Sunt lucruri care nu se pot recupera şi care lasă goluri greu de acoperit.

Şi dacă în sfârşit v-aţi găsit peticul, gândiţi-vă că divorţul la notariat nu s-a inventat, că ceea ce aveţi voi e pentru totdeauna şi faceţi în aşa fel încât să fie aşa!
Subscribe to Our Blog Updates!
Share this article!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML