20 aprilie 2015

Suflet în aprilie

          A înflorit liliacul şi eu abia am băgat de seamă! Fuge timpul şi noi alergăm să-l prindem, gonim fără să ştim exact încotro şi pentru ce. Când ai copii toate capătă un sens şi un nume. Calităţi şi defecte ţi se perindă prin faţa ochilor ca într-un diapozitiv de demult.Feţişoare vesele sau triste, întrebătoare sau plânse, mânuţe care cer îmbrăţişări, picioruşe care prea devreme vor să intre în maratonul vieţii.
          Şi peste toate tu, soţie şi mamă, prietenă şi iubită, cumnată, noră, fiică. Femeie. Oamă lângă un om care ţi-e matca în care te curgi învolburată sau susurând liniştită, oaza în care te regăseşti cu toate ale tale. Un om între atâţia care a ştiut să te recunoască dintre atâtea şi împreună cu tine a ales să crească dragostea în multitudinea ei de forme. O viaţă nicicând monotonă, mereu în alertă, să prinzi cu sufletul zburând nuanţele ei, renunţări vechi şi disperări noi, vise şi culori de lut mereu în mâinile unui meşter iscusit.
           A înflorit liliacul şi odată cu el şi amintirile păstrate într-un ungher... o căsuţă la un colţ de stradă, o grădină cu parfum de trandafiri şi regina nopţii, trepte cu aromă de lămâiţă, poveşti cu miros de cozonac, dimineţi cu formă de prescură, nopţi dospind suflete...Subscribe to Our Blog Updates!
Share this article!

6 comentarii:

 1. De foarte mult timp n-am mai citit ceva ATÂT de fain!

  RăspundețiȘtergere
 2. Ade, multumesc! Ma bucur ca.ti place! De mult n.am mai reusit sa scriu asa...

  RăspundețiȘtergere
 3. Imi place cover-photo-ul cu manutele mici....si da a inflorit liliacul.
  Urmeaza o postare "au innebunit salcamii"?

  RăspundețiȘtergere
 4. Nu,nu,fara salcami. Ti.as spune cand mai scriu,dar ma dau de gol si nu.i frumos. :-p

  RăspundețiȘtergere
 5. Ha, ha, ha! am fost pe faza si am prins urmatoarea postare la timp :D

  RăspundețiȘtergere
 6. Stiam ca scrii frumos din prima clipa in care am luat contact cu blogul tau. Foarte frumos, pesemne ca asta inseamna sa fii o femeie fericita si implinita :).

  Apropo de liliac, tin minte ca vecina de la tara avea unul si culegeam tot timpul cand eram mica. Dupa ce a murit batrana, cei care au venit au taiat liliacul. Doamne, ce frumusete! Cum sa tai asa ceva?! Si de atunci, ma tot tine de ai mei sa planteze unul. Ceea ce au si facut, dar nu s-a prins, din ce mi-au zis ei. Am zis ca o sa merg sa cumpar unul deja pomisor, sa stiu ca am incercat si eu. Pentru ca mi-mi plac tare mult florile, e musai sa fac asta :D.

  RăspundețiȘtergere

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML