Translate

Copiii fac ceea ce văd...

30 mai 2012

... sau aşchia nu sare departe de trunchi!(preluat de aici)

Asta ar însemna ca, adulţi fiind, copiii să fie copii fidele ai părinţilor lor. Ceea ce nu este întotdeauna valabil. Însă, într-adevăr, filmuleţul vizează un subiect important: cei de mâine sunt cei pe care noi îi naştem şi îi creştem (sau nu) astăzi.

Să avem grijă nu doar de minţile lor, ci şi de suflete! Mai ales de ele!

3 comentarii:

 1. Nu sunt copii fidele ale parintilor, dar - parere personala - sunt o oglinda destul de buna pentru obiceiurile parintilor, fie ele bune sau rele... bineinteles ca mai invata ei si de prin alte parti, pe masura ce cresc, insa repetarea unor gesturi (mai ales obscene) da de gandit cum ca parintii ori le folosesc si ei, ori nu au nimic impotriva sa le vada la copiii lor... ori nu reusesc sa le corecteze, in varianta mai putin probabila (copil-problema).

  RăspundețiȘtergere
 2. Dureros ar fi puțin zis. Copilul imită, asta este limpede. Fără alte comentarii.Depinde ce vede. Bine că mai sunt și excepții!

  Am văzut cândva o scenă, am povestit-o pe blog, ceva care m-a lăsat cu gura căscată.. caut postul, să văd dacă îl găsesc..

  RăspundețiȘtergere
 3. @Ioana si Incertitudini-Pana la urma, ideea principala e ca parintele e primul si cel mai la indemana model al copilului! Mare responsabilitate, foarte mare!

  Si problema e ca multi parinti ai caror copii au un limbaj/comportament precum cel din clip nici macar nu realizeaza ca ei insisi ar putea fi vinovati pentru asta.

  Din fericire, da, mai sunt si exceptii, aschii care sar departe de trunchi. :) D-na profesoara, m-ati facut curioasa, astept postul, daca il gasiti.

  RăspundețiȘtergere

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS