Translate

Amintiri din viitor: Oamenii...

14 august 2011

... te vor răni, te vor invidia, vor încerca să-ţi pună piedici în ceea ce vrei să realizezi, te vor minţi, se vor preface că-ţi sunt prieteni, te vor iubi şi-apoi se vor comporta ca şi cum nu te-au cunoscut vreodată. În faţă îţi vor zâmbi, ca după ce vor întoarce spatele să te vorbească de rău. Se vor folosi de tine pentru a-şi îndeplini ţelurile şi-ţi vor uita ajutorul cât ai clipi. Se spune că scopul scuză mijloacele, aşa că pentru binele lor vor fi în stare să calce şi pe cadavre.

Dincolo de toate, sunt mici şi neputincioşi. Se ascund în spatele orgoliilor, a realizărilor profesionale, a banilor şi a intereselor de tot felul. Se tem să fie văzuţi aşa cum sunt de fapt şi să ofere încredere, ca să nu fie, la rândul lor, răniţi. Le e mai uşor să dea vina pe alţii, decât să accepte că, de cele mai multe ori, ei înşişi sunt vinovaţi într-o situaţie sau alta. Sunt slabi în credinţă, aşa că să nu te miri dacă vor da înapoi la primul obstacol, dacă vor dramatiza lucrurile mai mult decât e cazul şi dacă vor căuta motive să tragă de timp sau să nu ia atitudine când ar trebui să o facă.

Uneori te vei recunoaşte în ei ca într-o oglindă. Şi asta pentru că niciun om nu e perfect, fără de neputinţe sau păcate. Dar ţine numai de tine să le conştientizezi şi să le transformi în pietre preţioase. Poţi să alegi să faci bine sau să faci rău, la fel cum, atunci când vei cădea, poţi să alegi să te ridici sau să stai jos la nesfârşit şi să-ţi plângi de milă. Să nu uiţi, însă, niciodată, că va veni şi clipa când pentru toate vei da socoteală! Nicio faptă bună nu rămâne nerăsplătită, la fel cum nicio răutate nu e trecută cu vederea.

Şi mai presus de toate, să înveţi să fii, nu să ai şi să iubeşti, nu să urăşti! Să înveţi să crezi, oricât de multă necredinţă ai avea şi să te lupţi, oricât de greu ţi s-ar părea!...


"Să iubeşti fără să fii iubit…
Să slujeşti fără să fii preţuit…
Să dăruieşti fără să ţi se mulţumească…
Să te jertfeşti fără să ţi se recunoască…
Să ierţi fără să fii iertat…
Să-l susţii pe cel care te-a lepădat…
Să rămâi liniştit, deşi eşti nedreptăţit…
Să crezi deşi nu vezi faţă în faţă…
Să crezi deşi nu eşti deplin lămurit…
Să investeşti clădind fără speranţe…
Să taci pentru a nu face rău aproapelui…
Să vorbeşti de dragul adevărului…
Să înduri fără să murmuri, fără să cârteşti….
Totul să-ţi aparţină, dar tu de toate bucuros să te lipseşti…"
(de aici)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS