03 octombrie 2010

Blonda de la Drept nu trebuie sa fie doar un personaj dintr-un film
Sunt momente în viaţă când ceva îţi aminteşte de unde ai plecat şi unde ai vrut să ajungi. Şi realizezi că ai luat-o într-o cu totul altă direcţie decât ţi-ai fi dorit. Pentru că aşa a fost contextul, pentru că nu ai avut curaj să faci altfel, pentru că ai ales să nu gândeşti egoist şi să pui în balanţă şi binele celui de lângă tine, poate pentru că nu a avut cine să creadă în tine şi să-ţi dea un impuls, pentru că..., pentru că..., pentru că... motivele pot continua.

Şi stau şi mă întreb de ce nu avem curaj, de ce ajungem sa ne plafonăm, chiar să ne resemnăm, să pierdem din vedere ce ne plăcea şi ne pasiona. De ce nu mai îndrăznim, de ce nu mai credem, de ce ne vine greu să ne mobilizăm, de ce uităm să fim o... "blondă de la Drept", un Don Quijote, dacă vreţi... mai e grav e când ne dăm seama că, în vâltoarea vieţii, am uitat de noi.

Nu e uşor să te zbaţi, să lupţi cu morile de vânt, cu societatea asta bolnavă şi nu-i uşor să te aduci înpoi pe tine, cel sau cea care cândva visai să faci ceva, să produci o schimbare, să pui măcar un surâs pe chipul unui om, să muţi şi munţii din loc... Când nici tu nu mai ştii să-ţi regăseşti zâmbetul la capătul unei zile, înseamnă că există cel puţin un domeniu al vieţii tale în care, vrei sau nu să recunoşti, ai fi putut face altfel, mai mult, mai bine...

"O voce sinceră poate mai mult decât o mulţime", "Trebuie să faci ca oamenilor să le pese"... Poate că, de fapt, atâta timp cât ne gândim doar la noi, nimic nu o să iasă cum trebuie. Şi o să-mi spuneţi că dacă nici noi nu ne gândim la propriul bine, nimeni nu va face asta. Iar eu vin şi întreb: la ce bun să am lumea la picioare, dacă îmi pierd sufletul şi devin la fel cu lumea? Din păcate, mulţi dintre noi au început să rămână fără suflete şi a încetat să-i mai doară... Iar celor puţini rămaşi întregi le-a pierit vocea de a-şi mărturisi speranţele, visele, credinţa şi au devenit doar umbre de Doni Quijote şi blonde de la Drept!Subscribe to Our Blog Updates!
Share this article!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML