11 aprilie 2010

Despre răutate şi alte vicii

Se întâmplă ceva în ultima vreme care mă face să mă întreb, pentru a nu ştiu câta oară, cum poate fi combătută nu prostia, că asta nu cred că are leac, ci răutatea oamenilor. Şi dorinţa aceea stupidă de a părea puternici în ochii lor şi ai unora de-a cărora admiraţie au nevoie, bătându-şi joc de semeni. Respectul se câştigă, nu se cere, iar astfel de persoane nu-l vor avea nicicând pe al meu. Vor avea, în schimb, milă. Pentru că sigur nu e uşor să vrei să pari altfel decât eşti, să vrei să-ţi ascunzi slăbiciunile profitând de alţii şi să te prefaci că vrei să avansezi, când de fapt nu faci decât să urmăreşti directivele date de altcineva, pentru că ţi-e mai comod aşa, decât să lupţi cu forţele tale.

Din fericire, încă mai văd şi mai simt. Şi când o dimineaţă începe cu o aspirantă roşie la un loc în Parlament care îmbrăţişează în neştire necunoscuţii care vând în piaţă (pentru că sigur nu-i va cunoaşte vreodată), zâmbind, de la datorie, reporterei şi cameramanului de la Antena 3, dar care se încheie cu un târg de bunătăţuri şi muzică maramureşene, atunci îndrăznesc să zâmbesc. Mai sunt oameni frumoşi în ţara asta pe care ipocrizia altora o duce de râpă.

De fapt, ei sunt pretutindeni, trebuie doar să-i observăm. Ca atare, vă las mai jos câteva frânturi de astfel de persoane. Publice, vedete, cum le spun unii, dar atât de simple, de sincere cu sine şi cu alţii, încât ar trebui să ne gândim mai mult la CURAJUL DE A FI NOI ÎNŞINE, nu ceea ce ar vrea alţii să fim.

Vizionare plăcută!


(de aici)


(găsit aici)

Mai mult din Oana Pellea aici şi aici. Iar şi mai mult cu siguranţă vom găsi pe scenă...


P.S.: Poate că nu întâmplător oameni frumoşi dau la iveală alţi oameni frumoşi. Până la urmă, fiecare are menirea sa. Unii sunt făcuţi să dezvăluie misterul, alţii să îl lase să fie revelat, dar nimeni nu are dreptul să îl distrugă...Subscribe to Our Blog Updates!
Share this article!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML