07 ianuarie 2010

"Şi am aflat că nu e prea rău să nu fi om/ Să fii prea om e crima..."

Ei bine, da, e haos în presă. De parcă până acum a fost prea multă ordine. Nu, dar de data asta se închid brusc multe ziare, televiziunea nu stă nici ea prea bine (cel puţin una dintre toate). Se scrie peste tot despre asta, oamenii îşi dau cu părerea, fac previziuni chiar şi despre cum o să evolueze blogosfera, însă nimeni nu ştie cu adevărat de ce se întâmplă toate astea. Poate nici măcar cei implicaţi, în mod ciudat tocmai cei vizaţi de o acţiune sau alta află ultimii.

Ca de obicei, ne place să ne furăm căciula unii altora, ne săpăm gropi reciproc, ne rugăm să moară şi capra vecinului. Astfel încât, de fiecare dată e aceeaşi poveste şi nici actorii nu mai au tupeul să se schimbe, că doar oamenii unii sunt. Stau şi mă întreb până unde o să meargă acest progres al tehnologiei, această modernizare de care parcă nu ne mai săturăm. Nu o să mai avem ziare pe tarabe, nu o să mai citim cărţi (în ambele cazuri, online-ul câştigă teren), poate o să renunţăm şi la albumele cu fotografii, că doar avem aparate digitale, laptopuri, Internet şi alte minuni. Şi cu ce o să rămânem din toate astea? Cu un mare gol. În suflet şi în minte.

Poate ar trebui să vă recomand să citiţi asta sau asta sau poate asta. Ar ajuta pe cineva cu ceva, s-ar schimba ceva, cât de puţin? Poate că sper că da, de-asta tot mai scriu, dincolo de orice dezamăgire. Însă am reţinerile mele, pentru că în zilele noastre e foarte uşor să pui etichete şi să-i marginalizezi pe cei care îndrăznesc să fie altfel decât majoritatea. Totuşi, eu mai cred şi mai sper. Şi ştiu că nu sunt singura...Subscribe to Our Blog Updates!
Share this article!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML