08 ianuarie 2010

Puterea voinţei: Cornel, orfanul român născut fără mâini, care a ajuns student la Oxford

"Nu e usor sa reusesti sa te afirmi intr-o lume care pare potrivnica. Si asta cu atat mai mult cand ai un handicap. Cu toate astea, un baiat orfan din Romania, nascut fara ambele brate, are din plin motive sa fie fericit si sa sarbatoreasca: a obtinut un loc la Universitatea Oxford. Potrivit "Daily Mail", cuplul britanic, Ken si Doreen Munn, l-a adoptat pe Cornel Hrisca-Munn, acum in varsta de 18 ani, in 1992, dupa ce parintii sai biologici au fost ucisi in tara natala. Cornel a venit pe lume cu un handicap: nu are antrebratele, astfel incat nu poate sa manance singur sau sa se spele. Cu toate astea, fiind pasionat de muzica, el a reusit, in mod incredibil, sa treaca "peste un munte de obstacole" si in 2007 a iesit pe locul doi la un concurs national de batut la tobe. Acum, el are ocazia sa studieze materiile sale preferate, teologie si filosofie, la Keble College, Oxford, incepand cu luna septembrie.

Mama adoptiva, Doreen, in varsta de 67 de ani, s-a declarat "foarte incantata" de baiatul pe care l-a crescut la locuinta familiei, din Whittington, Worcester. "Pentru Cornel, este o realizare importanta ca a intrat la Oxford. Sunt foarte mandra de el. Sa vii din Romania si sa treci prin toate problemele cu care s-a confruntat el, este pur si simplu fantastic", a declarat femeia. In 2004, tanarul a obtinut un premiu Pride of Britain, pentru activitatea sa caritabila si un an mai tarziu a infiintat fundatia The Cornel Trust, pentru a-i ajuta pe altii copii romani cu dizabilitati. Cornel insusi a strans mii de euro si a mers in tara natala, ca mentor pentru cei cu handicap. Acum, el spera ca, dupa ce isi va termina studiile la Oxford, sa continue activitatile de caritate. Pentru a putea lua notite la cursuri, tanarul va folosi un dispozitiv atasat bratului, care ii va permite manuirea unui stilou.

"Este un mare soc faptul ca am fost acceptat la Oxford, inca nu-mi vine sa cred, dar sunt foarte incantat. Am fost atat de binecuvantat cu posibilitatile pe care le-am avut, incat am vrut sa le ofer si altora sansa de a avea aceleasi oportunitati. Faptul ca imi lipsesc antebratele nu ma opreste sa fac ceea ce imi place cel mai mult", a declarat Cornel. Totodata, un purtator de cuvant al Universitatii Oxford a precizat ca Munn nu este un cay singular, multi tineri cu dizabilitati reusind sa fie studenti la prestigioasa universitate. "Suntem incantati ca ii putem oferi lui Cornel un loc la universitate si credem ca va fi un student valoros pentru noi", a mai adaugat purtatorul de cuvant, conform sursei citate. " (scris aici ; mai multe detalii aici şi aici)Subscribe to Our Blog Updates!
Share this article!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML