12 august 2009

Despre căsătorie şi nu numai, cu Danion Vasile

"Caută un om alături de care să poţi trăi până la sfârşitul vieţii. Caută un om cu care să poţi sta de vorbă, un om care să te înţeleagă. Caută un om care să poată fi un tată bun pentru copiii pe care îi veţi avea. Caută un om pe care să-l poţi iubi, nu doar să îl admiri. Şi dacă cel pe care îl alegi e de o frumuseţe răpitoare, nu e nimic rău. Rău era să fie doar frumos la trup. Iar dacă nu e neapărat cel mai frumos din lume, dar ştie să te înconjoare cu dragoste, ştie să te înţeleagă, nu e nevoie să-ţi spun că nu ai pierdut nimic."

"E uşor să observăm că banul nu aduce decât iluzia fericirii, a unei fericiri viitoare de tip "fata Morgana", întotdeauna sperată, niciodată atinsă."

"Prietenii adevăraţi sunt cei care nu îţi impun nimic, ci îţi respectă libertatea de alegere."

"Oricum, când te vei căsători, să nu uiţi că soţul va fi al tău şi numai al tău, nu al părinţilor sau al prietenilor. Şi dacă în inima ta vei simţi că ai găsit perechea potrivită, vei avea puterea de a te lupta cu tot felul de critici şi comentarii."

"Şi ce dragoste poate fi între o femeie căreia îi este ruşine de bărbatul ei şi un bărbat care trăieşte sub presiunea "genialităţii" soţiei sale? Cred că le e bine numai dacă se armonizează pe alt plan, spiritual sau sexual."

"Petre Ţuţea, marele filosof român, zicea că e de o mie de ori mai valoroasă o babă credincioasă de la ţară, decât un intelectual ateu cu nu ştiu câte diplome. Cu atât mai mult pentru un intelectual credincios este mai valoroasă o femeie credincioasă, decât una cu prea multe studii. Pentru că îi poate fi sprijin. Intelectualul poate descoperi că de fapt inteligenţa ruptă de credinţă e stearpă."

"Cred că e firesc ca soţii să înveţe unul de la celălalt şi fiecare să se lase modelat de către celălalt. Există o artă de a modela şi o artă de a te lăsa modelat. În principiu, e firesc ca bărbatul să fie cel care modelează (şi din acest motiv, de obicei, soţii sunt cu câţiva ani mai mari decât soţiile); ar fi normal ca diferenţa de vârstă să fie completată şi de o anumită maturitate intelectuală."

"Pasiunile oglindesc inima omului."Subscribe to Our Blog Updates!
Share this article!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML