01 august 2009

Băgaţi-vă minţile în cap!

Zece minute m-am uitat mai devreme la o emisiune în care intrase în direct Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu şi apoi am închis televizorul.

Eu nu ştiu în ce ţară şi în ce lume trăiesc miniştrii aştia. Oare Ambramburica noastră a văzut că elevii de azi nu mai au imaginaţie, o fi văzut că, dacă le pui o poezie în faţă, nu sunt în stare să lege două cuvinte despre subiectul ei? Oare ea ştie câţi copii scriu în limbajul impus de messenger şi de Internet, cu j în loc de ş, fără să mai pună cratime acolo unde e nevoie şi multe alte asemenea erori de ortografie? Oare ea chiar crede că un profesor sau învăţător, care se titularizează sau obţine un post de suplinire, cu nota 5, poate să înveţe pe cineva ceva?

Au schimbat de atâtea ori examenele, că m-au ameţit pe mine, darămite pe elevi! Şi le dau drepate tuturor cadrelor didactice care renunţă la meseria pe care-o iubesc sau care se scârbesc de ea! Cum să munceşti cu drag şi spor, când ministrul îţi schimbă programa după bunul său plac, de nu mai ştii nici tu de unde să iei materia şi încotro s-o duci?

S-a trezit Educaţia să instituie examen de evaluare, la finalul clasei a patra, să ştie profesorii de gimnaziu, care îi preiau, la ce nivel sunt copiii. Păi până acum ce-aţi păzit, credeţi că mai îndreptaţi ceva?

Mă uit în jurul meu, la toţi copiii pe care îi întâlnesc. Puţini mai ştiu ce rost are şcoala, unii se duc doar aşa, că sunt trimişi de părinţi. Nu mai gândesc temele, pentru că e greu să pună creierul la muncă, le iau direct de pe Internet, nu mai scriu cuvintele întregi când vorbesc cu oamenii pe messenger, "k aşa e cool j mijto". Nu mai pun mâna pe-o carte, ca s-o citească, ci doar ca s-o şteargă de praf. E drept că au şi părinţii partea lor de vină, pentru că timpul nu le mai permite să aibă grijă cum trebuie de odraslele lor. Dar când tu, ca ministru, cu copii acasă, ştii că oamenii nu-şi mai permit să stea la birou, cu elevii, să facă teme, în loc să le oferi informaţia care le trebuie, mai rău îi zăpăceşti şi ai pretenţii la genii, în mod clar undeva, ceva e în neregulă!

Şi de fiecare dată, orice s-ar întâmpla, pentru situaţia actuală e de vină conducerea trecută! Placa asta o ştim toţi, e singura care se foloseşte de la revoluţie încoace! Mai scutiţi-ne şi, vorba celor de la Cargo, "băgaţi-vă minţile în cap" şi faceţi ceva pentru ţara asta!!!!Subscribe to Our Blog Updates!
Share this article!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML