09 iulie 2009

Exista cuvinte care plâng şi lacrimi care vorbesc

Cuvinte... triste, de noapte bună, pentru un băiat sentimental, înţelepte, de la mulţi ani sau cuvinte frumoase despre căsătorie. Oamenii caută cuvinte. Câtă forţă pot avea, cât de importante pot fi!
Cu ajutorul lor ne exprimăm, cu ele ne clădim o lume, dar o şi putem dărâma, cu ele putem alina, dar şi distruge, suflete. De ce ne dorim atâtea cuvinte, în locul faptelor, de ce sunt atât de importante?

Totuşi, există momente în care-şi pierd orice fel de putere: atunci când nu sunt luate în seamă, când sunt folosite cu totul aiurea, când vorbim doar ca să ne auzim vocea.

Ce i s-ar putea spune unui băiat sentimental? Nu ştiu! Cine ştie ce probleme are el, de ce fel de cuvinte sau de ce fel de sfaturi are nevoie! Eu nu ştiu ce i-aş putea spune, cum l-aş putea ajuta. Poate ar conta să ştie că sentimentalismul şi sensibilitatea lui îi vor fi răsplătite la un moment dat, pentru că există, undeva, o fată, care are nevoie de un astfel de băiat.

Cuvintele înţelepte aparţin oamenilor pe măsură, iar aceştia sunt din ce în ce mai rari. Cert e că nevoia cuiva care caută astfel de cuvinte vine din dorinţa de a şti ce să facă într-o anumită situaţie. Există momente în viaţa fiecărui om, probabil, când ar vrea să ia o pauză de la gândit ce decizie e mai bună, în care şi-ar dori să aibă un glob de cristal, care să ştie tot. Ce comod ar fi, nu-i aşa? Doar că un astfel de om nu ar mai trăi. Frumuseţea vieţii probabil că înseamnă să treci prin toate, să înveţi din toate, pentru ca, la un moment dat, cineva să spună că eşti înţelept. Numai că ştim foarte bine cum sunt privite sfaturile, indiferent cine le dă şi oricât de înţelept ar fi.

Iar pentru cei care vor cuvinte frumoase despre căsătorie, nu pot decât să le recomand două cărţi pentru care voi fi privită cu ridicări de sprânceană, însă ştiţi ce? Nu-mi pasă! Pentru că aceste cărţi merită să fie citite şi ar trebui să fie citite de cât mai mulţi. Şi mai ales pentru că oamenii par să nu mai ştie importanţa căsătoriei şi o tratează ca pe un lucru banal, care nu poate fi nicidecum pentru totdeauna, din moment ce se poate divorţa.

1- "Cartea nunţii"- Danion Vasile
2- "Scrisori Caterinei- sfaturi unei tinere căsătorite"- Charlie W. Shedd

Cu siguranţă mai sunt şi altele, una fiind "Căsătoria, cale spre sfinţenie", dar deja mă întind.

În ceea ce mă priveşte, aş vrea să aud mai des, din partea celor deja căsătoriţi, că atunci când apar tensiuni şi probleme în cuplu, merită să lupţi, merită să-ţi aminteşti că ai făcut acest pas din dragoste, merită să te uiţi în ochii celui iubit şi să-ţi aminteşti cum eraţi la început. Nu vreau să aud că dacă nu merge, poţi divorţa, nu vreau să aud că trebuia să alegi mai cu grijă. Sunt oameni care sunt căsătoriţi de o viaţă şi încă se mai privesc cu drag. Şi cunosc astfel de oameni. Dacă ei au putut, alţii de ce n-ar putea?

E drept, fiecare să căsătoreşte (sau nu) din motive diferite. Şi aici e o întreagă discuţie. Până una-alta, voi, oameni cu ceva vechime într-ale căsniciei, poate daţi un sfat celor care caută "cuvinte frumoase despre căsătorie"!Subscribe to Our Blog Updates!
Share this article!

6 comentarii:

 1. depinde, pietrele pretioase iti crapa dintii daca incerci sa le mananci. fiecare comoara cu folosul ei.

  RăspundețiȘtergere
 2. ai ales un titulu genial. nu mi-a venit sa cred cand am vazut ce cuvinte superbe ai ales...felicitari...

  RăspundețiȘtergere
 3. @little RED- Merci frumos, dar e "vina" fotografiei! :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Danion Vasile. Doamne, cat mi-as dori sa-l cunosc pe omul asta.. L-am vazut intr-o conferinta si l-am mai ascultat de nenumarate ori in diferite filmulete. E pur si simplu savuros. Ma bucur ca si tie iti place>:D<

  RăspundețiȘtergere

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML