04 mai 2009

Libertate? Democraţie?

Pentru că tot vorbeam ieri despre libertatea presei şi Vasy tot a scris despre asta în mod realist, luaţi de citiţi în continuare şi vă minunaţi!

"Dupa legea "Big Brother" care ii obliga pe operatorii de telefonie mobila si de Internet sa arhiveze informatiile despre toate comunicatiile electronice ce au loc pe teritoriul Romaniei, a venit si randul blogurilor si forumurilor. Ministerul Justitiei are in dezbatere publica un proiect, care daca va fi adoptat, va mari supravegherea activitatilor din mediul online. Potrivit ProTv, vor fi incriminate prin lege anumite fapte comise prin intermediul Internetului, de catre cei care publica ziare online sau bloguri. Nici cei care posteaza pe forumuri sau folosesc alte mijloace ca chat-ul, poseda sau administreaza site-uri de Internet nu vor fi uitati. Pedepsele se incadreaza intre 6 luni si 5 ani de inchisoare. Astfel, vor constitui infractiuni si vor fi pedepsite ca atare, printre altele: accesarea materialelor pornografice cu minori; distribuirea sau punerea la dispozitia publicului de materiale rasiste sau xenofobe; amenintarea din motive de discriminare; negarea, minimalizarea, aprobarea sau justificarea genocidului sau altor crime contra umanitatii. Cei care doresc sa-si exprime punctul de vedere despre acest proiect de lege o pot face pana la data de 28 mai."

(sursa, de unde puteţi descărca şi proiectul, http://www.ziua.ro/news.php?data=2009-05-04&id=27039)Subscribe to Our Blog Updates!
Share this article!

Un comentariu:

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML