04 ianuarie 2009

Credinţă şi curaj

"Recorduri sumbre in Afganistan, inclusiv pentru militarii romani: in primele noua luni ale lui 2008 au murit mai multi soldati straini decat pe tot parcursul anului trecut. Majoritatea celor ucisi sunt americani, dar numaratoarea mortii arata ca si in randul romanilor a fost stabilit un record in 2008." (sursa: http://www.frontnews.ro)

La sfârşitul lui ianuarie vor pleca în Afganistan şi ultimii militari din unitatea de vânători de munte, de la Predeal.

Batalionul 21 sau mai exact, 806 bărbaţi şi femei deopotrivă, care, alături de alţi militari români, de la alte unităţi, o să lupte cot la cot cu militari străini pentru a aduce pacea într-o zonă în care liniştea nu mai există de mult.

Pe cât mi-e de teamă pentru ei, pe atât îi admir pentru curajul lor. Acasă îi aşteaptă toţi cei dragi. Am văzut la ceremonia din 15 decembrie, de la Predeal, bebeluşi, mame, soţi/ soţii, prieteni/ prietene, fraţi/ surori, rude care se gândeau la cei ce peste puţin timp vor fi în mijlocul războiului.
Lacrimi, sărutări, strângeri în braţe, curaj, emoţii, teamă, un amalgam de sentimente.

Războaiele nu ar trebui să existe. Poate sunt naivă, dar nu le înţeleg rostul. Până atunci, nu pot decât să sper că totul o să se termine cu bine. Pentru toţi cei dragi acestor militari, care îi aşteaptă cu sufletul la gură.

Dumnezeu să-i aibe în paza Sa!
Subscribe to Our Blog Updates!
Share this article!

4 comentarii:

 1. profund............
  mai multe mai tarziu

  RăspundețiȘtergere
 2. Asa e... Razboaiele nu trebuie sa existe, dar daca stam sa ne uitam nu cred ca exista vreo manifestare care sa fi rezistat atat de-a lungul istoriei.
  Razboiul exista de pe vremea triburilor care se luptau pentru mamuti... In unele cazuri merita sacrificiul, alteori nu... Personal, cred ca acesta nu este razboiul nostru, mai degraba nu este al nimanui ci este mai mult un conflict armat intre niste lideri dornici de publicitate.

  RăspundețiȘtergere
 3. Intr-adevar.. credinta si curaj. Crede in curajul tau si ai curaj pentru credinta!

  Razboi- ce cuvant sumbru! Sumbru si inuman. Au fost razboaie, acum sunt altele. Dar inainte mureai pentru tara ta, mureai din convingere, mureai cu demnitate. Acum mori de nevoie, mori neputincios.

  RăspundețiȘtergere
 4. @gamalia- Asa e, nu e razboiul nostru si cu toate astea oameni de-ai nostri mor acolo. Oare stiu pentru ce?

  @Andreea- "Crede in curajul tau si ai curaj pentru credinta!" Buna observatia! ;) Ar trebui sa tinem cont de ea!

  RăspundețiȘtergere

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML