05 iunie 2008

Cuvinte intelepte


"Daca tratezi un om asa cum este, va ramane tot asa. Insa daca-l tratezi ca si cum ar fi ceea ce s-ar cuveni si ar putea fi, va deveni acel om mai mare si mai bun." (Goethe)

Acum stau si ma gandesc la faptul ca oamenii rar si cu greu realizeaza felul in care sunt. Cel mai adesea, cand reusesc sa se cunoasca pe sine, se complac in ceea ce sunt deja. Atunci cum sa mai tratezi un om "ca si cum ar fi ceea ce s-ar cuveni si ar putea fi", daca el considera ca ii e bine asa cum e, daca el nu vrea mai mult de la el insusi? De ce sa-ncerci sa-l schimbi, doar pentru ca tu crezi ca altfel i-ar fi mai bine?

Dar poate ca incercarea de a-l stimula, de a-l provoca sa scoata la iveala ce are mai bun in el, nu e acelasi lucru cu tentativa de a-l schimba. Voi la ce credeti ca s-a referit Goethe? ;;)Subscribe to Our Blog Updates!
Share this article!

3 comentarii:

  1. cred ca parerea mea o stii: daca se complac in situatie si sunt multumiti de felul in care sunt, ii lasam asa, se vor schimba decat daca vor si considera ei necesar, altfel e pierdere de timp.La urma urmei, fiecare stie ce e bine pentru el. :) :*

    RăspundețiȘtergere
  2. incercarea dea schimba pe cineva e o actiune pierduta inainte de a incepe.oamenii se maturizeaza,dar nu se schimba.....omul pusa intre ciocan si nicovala da ce e mai bun din el,insa presiunile la adresa lui trebuiesc facute atata timp cat el vrea sa se cunoasca si vrea sa si atinga limitele...parerea mea;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu cred ca este vorba despre schimbarea aceea cand vrei sa transformi pe cel/cea de langa tine in altceva sau altcineva;adica in persoana care sa-ti placa tie, si-n felul acesta sa o faci sa renunte la propria personalitate,sa o anulezi,as putea spune, ca fiinta umana.E vorba aici de stimulare,de depasire.Lucruri care pentru multi dintre noi par atat de greu de realizat,incat e nevoie de un sut in fund-iertata-mi fie expresia-pentru a merge mai departe.

    RăspundețiȘtergere

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML