24 aprilie 2008

Putini mai iubesc sentimentele,multi iubesc banii!

Nu o sa inteleg vreodata cum de exista oameni care isi bat joc de sentimente,care striga sus si tare ca ei vor sa fie iubiti,ca vor o relatie serioasa,ca au suferit destul,dar cand e vorba sa dea de cineva care le-ar putea oferi ceva stabil si frumos,calca totul in picioare! Cateva fraze frumoase,cateva melodii sa-ti mearga la suflet,un "te iubesc!" (aruncat) ca cireasa de pe tort... Si tu poate-l crezi,poate vezi in el ceea ce el nu stie ca are,poate pui fara sa vrei,fara sa stii,putin suflet la bataie,dar intr-un final,iesi cu el sifonat si realizezi ca pentru el totul a fost de fapt vrajeala ieftina de trecut timpul... Si asta nu patesc doar fetele,patesc si baietii,asa ca acest text e pentru toti acei si toate acelea care se joaca cu iubirea! Dar mai ales pentru toti care iubesc atat de mult banii,incat fac orice pentru ei,fara sa le pese peste cadavrul cui calca!

Traim intr-o lume in care banul este la rang de sef,valorile,sentimentele s-au pervertit pentru ca oamenii le-au pervertit,pentru ca pentru ei altele sunt prioritatile. Si nu inteleg de ce! Ce folos sa ai munti de bani,daca seara adormi singur/a, daca nu are cine sa-ti spuna "te iubesc!" dimineata cand te trezesti, nu ai cu cine sa bei cafeaua si sa citesti ziarul, daca nu ai in ochii cui sa te uiti cand ti-e greu ca sa-ti iei forta sa mai continui inca o zi? Merita banii atata sacrificiu,merita sa calci suflete in picioare,incepand cu al tau?

Si tu,cel/cea care vrajesti sa-ti treaca timpul,cum poti dormi noaptea,nu te apasa constiinta? Sau,pardon,care constiinta? Tu nu stii ce-i asta,pentru ca nu ai! Nu ai constiinta,nu ai suflet! Sau ai,dar stii cand? Cand roata se intoarce si patesti si tu ce-ai facut altuia! Ceea ce semeni,aceea culegi, asa ca nu te mira cand ai impresia ca ti s-au inecat corabiile sau ca-ti cade ceru-n cap! ;)

Bine spun Parazitii in soundtrackul serialului "17", ca "oamenii sunt mai caini decat cainii"! Cainii stiu ce-nseamna fidelitate,iubire,chiar daca unii spun ca animalele nu au suflet! Si daca au doar oamenii suflet,ce rezolva? Pe unii doar ii ajuta sa traiasca, dar pe seama altora!

Am uitat sa fim oameni,am uitat ca avem suflet,am uitat sa fim buni,am uitat sa dam o mana de ajutor atunci cand e nevoie! Si daca e vreunul mai cu mot,constient de umanitatea si de sufletul din el si indrazneste sa te ajute, vai de el, e prada perfecta pentru tine! Suntem in Saptamana Mare a Postului Pastelui, dar cati dintre noi mai dau atentie unor asemenea lucruri? Cati isi fac procese de constiinta pentru fapte mai putin "ortodoxe" pe care le-au facut, pentru cuvintele aiurea spuse, pentru ca au jignit, pentru ca au ranit, cati dintre noi isi cer macar o data (si nu doar pentru ca e post) iertare de la cineva pe care,intr-un fel sau altul,l-au ranit?

Da,aceasta postare e pentru tine,tu care nu stii ca nu iei nici bani,nici case,nici masini pe lumea cealalta! Pentru tine care nu mai stii sa iubesti,sa fii prieten,sa vorbesti sincer,sa traiesti sincer,sa zambesti cu adevarat,care nu stii sa te gandesti decat la binele tau! Pentru tine,care calci suflete in picioare pentru interesele tale! Te recunosti? Ai si un nume,poate te cunosc si eu, dar n-o sa-ti dezvalui eu identitatea,o vei face tu,la un moment dat in aceasta viata! ;)
Subscribe to Our Blog Updates!
Share this article!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML