23 aprilie 2008

Noi suntem romani,noi suntem romani...

...noi suntem fruntasi la negocieri!

"- Stie sa scrie?
- Eu asa stiu,ca stie!
Il pune doamna de la ghiseu pe pusti sa scrie o declaratie,ia domnul de langa el foaia si i-o arata doamnei:
- Atat este suficient?
Doamna verifica,aproba si-l programeaza.
Domnul cu dosare in mana preia o domnisoara si o introduce la ghiseu:
- Domnisoara este studenta si ar vrea sa dea examenul in jur de 15 mai.Se poate?
Doamna a intrebat probabil in ce zi pica,pt ca domnisoara ii precizeaza imediat:
- Joia!Se poate?Va rog frumos!
Pesemne ca data si ziua au fost aprobate,intrucat domnisoara se retrage,apare o doamna careia acelasi domn cu dosare ii face loc la ghiseu,precizand "Tot noi suntem!",doamna isi scrie declaratia cum ca nu are rezidenta in alt stat si apoi,dupa ce i-au fost verificate actele,functionara o trimite la poza.Domnul cu dosarele in brate pleaca,anuntand ca merge sa mai astepte pe cineva.
Doamna se duce la poza,iar in spatele sau,un alt domn preda dosarul si scoate o foicica pe care avea scrise o gramada de date.
- Stiti,cu programarea o sa fie cam greu.Eu lucrez si am un program mai asa.
- Nicio problema,veniti in ziua in care puteti dumneavoastra,raspunde doamna de la ghiseu.
Domnul propune data de 10 mai,doamna ii spune ca nu se poate,pica sambata (mai devreme cum de n-a stiut cand pica 15 mai? :-? ). Domnul o alege pe cea de 13 mai,care pica marti,il instiinteaza doamna,intrebandu-l apoi daca il programeaza atunci.Domnul confirma ca da,ii convine data.
- Nu se poate da altfel,decat in ziua in care este liber.Sunt instructorii programati cu elevii,pe zile si avem atatia elevi...! afirma doamna din spatele ghiseului.
- Eu sunt la Moise George,il cunoasteti,nu?
- Da,spune doamna,in timp ce inclina capul in semn de aprobare."

Aceste discutii/fapte s-au petrecut la Evidenta Populatiei din Pitesti,in aceasta dimineata,la ghiseul unde se depun dosarele pentru programarea la examenul auto.Cei care nu negociaza,nu lucreaza sau nu vin cu instructorul dupa ei,sunt programati,conform procedurii,in termen de 2-3 saptamani.
Probabil ca nu va mira,nici pe mine nu m-ar fi mirat,daca doamna de la ghiseu nu ar fi spus inaintea discutiilor mai sus prezentate ca in alta zi decat 22 nu se poate,toate zilele sunt pline.

Dar asta e,ne conformam,traim in Romania si asta spune tot.Daca in Bacau se lua mita 3000 euro pentru un permis,de ce sa ma mir ca se negociaza depunerea dosarelor in Pitesti? Colac peste pupaza,doamna a verificat dosarul de 2 ori,oare ca sa fie sigura ca toate actele sunt in regula sau ca nu i-a scapat vederii vreo bacnota generoasa? :-? Tot stau si ma intreb cum se mai "aranjeaza" acum examenul teoretic (sau sala,cum i se mai spune),dar nici nu am de gand sa trec de multe ori pe acolo,asa ca,probabil,intrebarea mea o sa ramana fara raspuns!Subscribe to Our Blog Updates!
Share this article!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML