11 martie 2008

Dar din dar se face dar


"Uita ce nu mai esti,aminteste-ti cine esti si lupta pentru ce vrei sa fii!"

Un sfat pe care l-am primit si eu de la cineva foarte drag mie si pe care il impartasesc cu voi,pentru ca spune multe si cred eu ca spune bine.

Nu conteaza cine ai fost sau ce ai facut,conteaza cine esti si in ce masura ai invatat din tot ce ai trait,in ce masura realizezi cine vrei sa fii si ce faci pentru aceasta!Nu noi trebuie sa judecam,suntem prea mici pentru asta,asa ca,inainte sa spuneti ceva despre cineva,asigurati-va ca si cunoasteti persoana respectiva,nu vorbiti in necunostinta de cauza!Nu judecati dupa aparente,se stie foarte bine ca aparentele adesea inseala!

Nu refuzati nimanui o mana de ajutor,daca puteti sa o dati! "Dar din dar se face dar!" Timpul pe care astazi il impartiti cu cineva nu este timp irosit.Cuvintele pe care astazi le spuneti cuiva,de bine sau de rau,nu vor ramane fara ecou,chiar daca "vorbele zboara,cele scrise raman".

Pentru a iubi pe cineva,nu e nevoie ca acea persoana sa ne fie iubit/iubita,e suficient sa ne fie prieten,amic,ruda,cunostinta sau doar om.Ca si noi,are nevoie de afectiune,de cineva alaturi,de un umar pe care sa planga,de o "atela" sa-i fie sprijin in drumul sau prin viata.

Chiar si atunci cand noua insine nu ne este usor (pentru ca tocmai ne-am despartit de cineva,sau am pierdut fizic pe cineva,sau pur si simplu avem o zi proasta),daca cineva are nevoie de ajutorul nostru,o sa gasim puterea sa i-l dam,fara sa ne dam seama.

A simti ca esti important pentru cineva,ca totusi exista cineva care se gandeste la tine,care isi face griji si incearca sa te protejeze,fara a-ti fi mama,tata,iubit/iubita,prieten apropiat,e mare lucru.Atat de mare,incat putini in ziua de azi il simt.A veni in intampinarea cuiva cand ii e greu e un "firesc" de care multi au uitat,in goana lor dupa aur,dupa o "fericire de consum",dupa o Fata Morgana pe care nu stiu nici ei daca o vor gasi.A-ti pasa de celalalt!Ce simplu si ce frumos!

A-ti pasa de celalalt cand nici tie insati nu iti e prea bine,e un semn ca totusi poti mai mult decat ai impresia,ca,intr-adevar,ce nu te omoara,te face mai puternic(a),pentru tine si pentru cei din jurul tau.Si orice ar fi,oricate ti s-ar intampla si oricate ti-ar mai rezerva viata,Dumnezeu,nu trebuie sa incetezi sa lupti pentru ceea ce vrei sa fii!Cazi de oricate ori se intampla,dar gaseste forta sa te ridici tot de atatea ori!Si fii sigur(a) ca ceea ce azi ai investit in altii,nu a fost in zadar,la un moment dat vei primi si rasplata,fara sa vrei,fara sa stii!

Subscribe to Our Blog Updates!
Share this article!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML