Creațiile manuale ale lui Druș

24 ianuarie 2017

                Vă povesteam la un moment dat cum am descoperit eu quilling-ul, încercând să-mi găsesc un loc printre oamenii pricepuți din jurul meu. Despre săpunurile lui Andie am scris deja, așa că acum a venit rândul lui Druș, că doar de la ea a pornit totul.
                Pe Druș, adică pe Andreea Barbu-Soare, o știu parcă dintotdeauna, e învățătoare, a terminat Liceul Pedagogic din Câmpulung, Argeș și-apoi a urmat Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism, din Pitești, unde ne-am și cunoscut, de altfel. Pasiunea ei pentru lucrul manual  nu a existat întotdeauna, în ciuda faptului că a făcut un liceu, care, nu-i așa, i-a dezvoltat anumite abilități.
               I-am admirat mereu calitățile de învățătoare, am avut, de câteva ori, ocazia, să merg cu ea la unele dintre clasele unde a predat în timpul facultății, mai ales în preajma diferitelor serbări. Apoi a venit un moment special din viața ei, căsătoria, ocazie, cu care a început, ușor-ușor, să realizeze că are mai multă răbdare decât își închipuie și că lucrurile făcute manual o atrag mai mult decât ar fi bănuit. Pentru că și-a făcut singură invitațiile de nuntă și alte accesorii. Asta după ce, cu doar un an înainte, îmi împodobise două pahare de mire și mireasă, îmi crease căsuța pentru bani și făcuse invitațiile și cardurile de masă pentru botezul băiețelului unor prieteni comuni. Apoi au urmat și altele, pentru oameni dragi ei sau pentru copiii acestora. La școală oricum trebuie să fie mereu cu ideile la purtător, așa că nu mare mi-a fost mirarea când am descoperit felicitările quilling pe care le făcuse într-un an, de sărbători, împreună cu elevii săi.
              De-a lungul timpului, și-a mai descoperit și alte pasiuni în materie de handmade, printre care și tehnica șervețelului. Astfel că, în prezent, face semne de carte, invitații pentru nuntă și botez, carduri și plicuri pentru bani, bijuterii, mărțișoare și alte accesorii quilling, decorează cutii și tăvi pentru moț, cutii pentru bijuterii, sticle, pahare, diferite suporturi cu tehnica șervețelului și ceva-mi spune că nu se va opri aici. Dacă în materie de quilling eu și Druș avem stiluri diferite, despre restul lucrurilor manuale pe care le face, nu pot spune că le voi încerca prea curând, abia am timp și pentru ceea ce fac deja.
              Și pentru că nu m-am putut abține și am râvnit la o cutie pentru bijuterii, compartimentată, iată cu ce frumusețe m-am ales:

                
              Într-una din zilele în care am ajuns în vara lui 2016 la Mioveni, i-am făcut o vizită și mi-a pus în față n modele de șervețele, dintre care să mi-l aleg pe cel care urma să-mi decoreze cutia. În cele din urmă, am reușit să mă hotărăsc, după ce am întrebat-o dacă nu cumva are unul și cu Turnul Eiffel, căci zărisem printre ele Turnul din Londra. Nu avea, așa că am trecut la etapa următoare, ne-am pus de acord la restul culorilor care aveau să îmbrace cutia și, după niște aventuri serioase în căutarea uneia compartimentate, a venit și ziua în care m-a anunțat, bucuroasă că a găsit; mi-a spus cât durează până o termină și la un moment dat mi-a trimis poze cu produsul final. Bineînțeles că am rămas fără cuvinte, rezultatul era peste așteptări, surpriza cea mare fiind imaginea de pe interiorul capacului, cu Turnul Eiffel și inscripția în franceză. Acum, cutia mea tronează la loc de cinste și așteaptă cât mai multe locatare. 
             Dacă vă pregătiți de nuntă, botez sau moț și vă doriți invitații originale, dacă vreți să vă suprindeți iubita, mama sau soția dvs. sau, de ce nu, socrul și soacra cu un cadou special, aruncați un ochi printre creațiile lui Druș, sigur veți găsi ceva care să vă placă! Iar dacă v-am dat idei de activități suplimentare, spor la treabă și să nu le țineți numai pentru voi!
             

Niciun comentariu:

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS