Un strop de înțelepciune

19 iulie 2016

"Pacea este de patru ori mai mare ca dreptatea." 
(Arh. Arsenie Papacioc - 13 aug 1914- 19 iul 2011)         Nu am puterea părintelui Arsenie, să măsor de câte ori este mai mare pacea decât dreptatea, ceea ce pot să înțeleg e faptul că, într-adevăr, nu contează să ai dreptate, ci să fii liniștit, împăcat. Căci dacă ții morțiș să demonstrezi că ai dreptate, asta nu face decât să te tulbure, să te arunce într-o mândrie din care e greu de ieșit, să urmărești un fir al argumentelor care te obosește și tot acest proces, indubitabil, te lasă fără pace...

         Iar pacea este un lucru neprețuit. 

*******

        "Omul și femeia au fost creați de către Dumnezeu, pentru un scop bine definit și definitiv. S-a făcut o constatare: femeia a fost roabă mii de ani; dar, cu ocazia evenimentului din timpul lui Constantin cel Mare și anume Edictul de la Milan de la anul 314, prin care a fost dată libertate femeii și să nu mai fie omorâtă și surghiunită fără judecată, acest sentiment s-a transmis atavic, a trecut peste generații mai departe. Teama femeii de bărbat a persistat, iar femeia a rămas cu aceste temeri, transmise atavic din generație în generație. Dar, nu este permis. 
        Femeia înseamnă o împărăteasă dăruitoare. Femeia, dacă tu zici că este slabă, totuși în momentul în care te-ai angajat să te numești soț, nu te poți numi așa decât lângă o femeie, lângă o soție și de ce să fii lângă o ființă slabă? Trebuie să o pui pe tronul regesc numaidecât. Mi-aș dori să nu se mai vadă în femeie numai un obiect, sau un lucru de caznă, sau altceva. Femeia este extraordinară în creația lui Dumnezeu, și printre creațiile Lui." (Arh. Arsenie Papacioc)

Niciun comentariu:

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS