Adevărurile zilei

30 octombrie 2014

              "Te naşti pur ca lacrima. Ceea ce ai ajuns este numai ce te-a învăţat viaţa dacă ai ochi de văzut şi urechi de auzit." (Ileana Vulpescu, într-un interviu pe care l-am citit la Ştefan Ciobanu)


              Despre dragoste şi răbdare, via Modart, într-o discuţie la această postare a d-nei Gina: 

                   "Răbdarea este prima trăsătură a dragostei pe care ne-o spune Sfântul Apostol Pavel. Cine iubeşte este în stare să ierte şi să rabde mult. Înalt Preasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscop al Alba Iuliei, ne învaţă foarte frumos: "Dacă spunem că-i iubim, trebuie să-i răbdăm pe soţii şi soţiile noastre cu toate lipsurile lor. Să ni-i imaginăm cum vor fi la capătul drumului. Să-i răbdăm pe copiii noştri cu toate ştrengăriile pe care le fac. Să-i răbdăm pe bătrânii noştri cu toate neputinţele lor. Să-i răbdăm pe toţi aşa cum sunt, dacă zicem că-i iubim. Adevărata dragoste ştie că nici soţul nu-i perfect şi nici soţia nu este perfectă, nici copiii nu-s perfecţi, nici părinţii nu-s perfecţi şi nici colegii de muncă nu sunt perfecţi. Pe nici unul Dumnezeu nu i-a terminat încă. Dacă în noi este dragostea lui Dumnezeu, avem răbdare cu greşelile celorlalţi pe care îi iubim. Noi îi privim în aşa fel încât nu-i vedem cum sunt ei astăzi, ci aşa cum vor fi ei, tot mai buni, în viitor. Şi dragostea ne va face să-i ajutăm în drumul lor spre desăvârşire".

3 comentarii:

INCERTITUDINI spunea...

Draga mea Crenguță,cu frunze colorate-n plete,cred că viața este pentru noi modul cum o concepem, nu doar cum o percepem- pentru un copil este lădița cu jucării, pentru un bogat sunt conturile, pentru un sărac- împărăția...

Pe cine obosește visarea?

Crengu spunea...

Pe acela caruia visele nu i se implinesc.

INCERTITUDINI spunea...

Nu primești răsplată în fiecare clipă. Dar PRIMEȘTI!

Cel mai de preț dar sunt COPIII!

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS