Nocturne

28 august 2008

Amalgam de sentimente...
Oameni care vin si pleaca, revin crezand ca-i totul la fel... Oameni care spera, care tanjesc dupa o vorba, dupa un sarut, dupa o imbratisare... pe care poate le-au avut candva, dar au renuntat la ele... ochii care nu te vad, te uita... sau poate se uita... in oglinda sufletului tau sa vada daca nu cumva ai folosit o solutie pentru curatat geamuri ca sa le stergi reflectia...
Cuvinte care dor, fotografii care aduc amintirile inapoi, insa sentimentele raman ratacite prin obiective de aparate care imortalizeaza clipa...
Nicicand nu va mai fi ceva la fel cum a fost. Un lucru rupt sau spart nu mai rezista mult dupa lipire, la fel si relatiile dintre oameni, indiferent ca e vorba de iubire sau doar de simpla prietenie. Unde a fost foc, e drept, ramane cenusa, numai ca ea stie sa se spulbere in vant fara sa ne intrebe pe noi.
Sunt oameni care rateaza sanse pentru ca nu stiu sa puna intrebari sau nu au rabdare sa afle raspunsurile. Si altii care incearca singuri sa ia ceea ce vor, dar se trezesc precum pescarul care incearca sa prinda pastravul: cu undita goala!
Iar cei la care te-ai astepta sa-si umple plasa, sunt cei mai dezamagiti, pentru ca au folosit atat de des aceeasi momeala, incat s-a "prins" si pestele de intentiile lor. Ai fi zis ca, din contra, ar trebui sa fie fericiti pentru ca ei isi cunosc cel mai bine "tinta". Din pacate, nu stiu sa-si puna cunostintele in aplicare sau nici macar nu realizeaza ca au un atu fata de altii.
Si asa devenim oameni... oameni care vin si oameni care pleaca... si oameni care revin, crezand ca-i totul la fel.
Ei bine, nu, nimic nu e la fel si nu va mai fi nicicand. Nu va mai amagiti incercand sa aprindeti focul cand lemnele-s ude de atata timp! Lucrurile bine facute sunt acelea facute la momentul lor. Restul... doar apa de ploaie si regrete din plin!

P.S.: Prea putini sunt dispusi sa astepte, prea putini invata rabdarea...

Niciun comentariu:

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS