"Baietii si fetele ce vor?"

30 august 2008

Pentru ca aici s-a deschis o discutie pe cinste si mie au inceput sa mi se invarta rotitele prin capsor! :p Si melodia Andrei se potriveste de minune, zic eu! :pAndra - Baietii si fetele ce vor
Asculta mai multe audio Muzica »

Cateodata le mai dau dreptate si baietilor cand ajung sa nu se mai implice in relatii de teama sa nu dea peste vreo poama. Ma minunez si eu de ce sunt fetele capabile in ziua de azi. In conditiile in care copile de 13,14 ani se plimba pe bulevard la 12,1 noaptea si discuta despre cine stie ce "bunaciune" de tip pe care au pus ele ochii intr-un limbaj de-ti vine sa-ti astupi urechile, ce-ar mai fi de spus? Sa zici ca pe vremea ta nu era asa si sa risti sa pari batran/a inca de la 20 si ceva de ani? Si totusi, da, zic eu: pe vremea mea nu era asa! :D Sau poate ca era, dar parintii mei stiau ca dupa 10 seara o fata de 13 ani nu mai are ce cauta hai-hui pe strazi, astfel incat la 12-1 visam de mult. ;))

Intotdeauna am zis ca parintii sunt de vina pentru ceea ce sunt copiii lor. Macar pana isi dau ei seama ce cauta in lumea asta si ce vor de la ea, pentru ca atunci pot sa decida si singuri ce e sau nu bine pentru ei. Acum, cum ajung fetele de 13,14 ani adevarate pitipoance, asta n-as mai sti cu siguranta sa spun. Cine stie ce e in capul lor! La varsta asta ai impresia ca tot ce zboara se mananca si ca atare multe cred orbeste in primele vorbe de iubire pe care le aud de la vreun baiat.

Ce urmeaza? Poi, inima franta, inocenta pierduta cine stie pe unde sau, in cel mai rau caz, furata. Si daca mai au si prietene mai mari ca ele si "mai trecute prin viata", sigur la urmatoarea relatie pe care o s-o aiba o sa auda lucruri de genul "Nu pune suflet, nu te implica, ai vazut ce-ai patit ultima data! Nu sta doar cu el, esti tanara. Ai innebunit, te legi la cap fara sa te doara?" Rezultatul? Tentative de "femmes fatales"! Daca acasa mai au si o mama plina de regrete, "Sa nu faci ca mine! Sa pui ochii pe unul cu bani, ca uite eu cat am tras la viata mea, ca n-am avut!", devine un fel de lait-motiv si asa ajung unele inca din frageda pruncie materialiste.

Normal ca in timp pot sa judece si singure daca e bine asa sau nu, pot sa aleaga. Unele raman cum au fost invatate, altele dau peste cate-un baiat painea lui Dumnezeu pe care-l pierd din cauza felului in care sunt, se dau cu capul de sus si-l vad pe cel de jos si se schimba.
Intotdeauna va fi un cerc vicios: un baiat care a dat peste o fata care l-a calcat in picioare, va spune ca toate fetele sunt fufe, iar o fata care va da peste un bou, va fi sigura ca toti baietii sunt boi. Dar exista si altfel de cazuri: fie de baieti care vor fete bogate, fie de unii care au suferit foarte mult pentru ca fata pe care-au iubit-o a ales sa se desparta de ei si ca atare se razbuna pe urmatoarele prietene pe care le vor avea. Si aici nu cred ca e vina fostelor lor prietene, care au investit si i-au iubit la randul lor, aici e vorba baietilor ca se lasa schimbati asa.

Subiectele de genul acesta nu cred ca vor avea vreodata sfarsit, putem sa discutam in fiecare zi si tot nu le vom epuiza. Important e ca in momentul in care ne dam seama de ce e cineva intr-un anume fel si nu altfel, sa-l ajutam sa se descopere si sa aibe curaj sa fie el/ea insusi/insasi! Si mai cred ca orice om merita macar o sansa! Asadar, baieti, daca stati cu o fata despre care auziti cate-n luna si in stele, aveti rabdare s-o cunoasteti! Numai asa veti afla daca ea chiar e asa cum se zvoneste, sau va poate surprinde placut, dovedindu-va fie ca s-a schimbat, fie ca n-a fost nicicand cum vorbeste lumea! Iar, voi, fetelor, fiti constiente ca nu toti baietii sunt boi, porci, magari (unii sunt chiar mai rau si jigniti animanele comparandu-i cu ele :)) :D )! Dati-le ragaz sa va arate cum sunt, deschideti ochii si invatati sa cititi printre randuri, cu sufletul! Nu va lasati duse de aparente, in spatele unui tip cu limbaj interzis se poate ascunde un suflet de aur, la fel cum in spatele unui om foarte bine educat se poate afla un dobitoc ce nu e capabil sa treaca peste traumele unor foste iubiri!

Si cel mai important: cunoasteti-va pe voi insiva inainte de incerca sa-l cunoasteti pe cel de langa voi! Daca voi nu stiti cine sunt si ce vreti de la viata, cum ati putea sa intelegeti cine e celalalt si de ce indrazniti sa-l judecati?

P.S.: Sfaturile mele nu sunt rupte din carti, cu siguranta nu sunt universal valabile, sunt constatari si idei din putina mea experienta de viata! Nu stiu daca sunt bune sau rele, fiecare are propriile principii, propriile greseli din care a invatat! Ceea ce pentru mine a fost bine, poate pentru altcineva nu va fi!

2 comentarii:

Silvia D spunea...

Cititi va rog un raspuns de pe site-ul Maicii Siluana cu privirea la acest subiect:fete si baieti.

Sper sa nu aveti prejudecati ca va raspunde o maicuta.

Site-ul Maicii este acesta:
http://www.sfintii-arhangheli.ro/intrebare.php?iid=1218

Cei care doresc ii pot scrie Maicii si vor primi un raspuns,in functie de timpul pe care il are la dispozitie.Si eu i-am scris.

Silvia D

iata acum intrebarea si raspunsul despre care va spuneam:

Maică Siluana,
Vreau să vă cer sfatul în problema mea. Am 22 de ani, şi anul acesta trebuia să fac nunta, dar nu a mai fost aşa, pentru că fostul meu prieten a spus pur şi simplu într-o dimineaţă că nu mai vrea să fie cu mine şi să anulăm totul. Că nu mă mai suportă lângă el, şi nu a fost singurul care mi-a spus asta. Acum am eu acest sentiment, nu pot avea un prieten mai mult de 2 luni. Nu ştiu ce se întâmplă cu mine, nu mai am încredere în nici un băiat, tot timpul am impresia ca îşi bat joc de mine şi atât. Am fost la biserică, mi-am făcut slujba, dar nimic. Nu mai ştiu ce să fac, credeţi-mă, simt că înnebunesc. Cum să mă fac plăcută? Cum să vorbesc cu ei? Ce să fac? Vă mulţumesc că m-aţi ascultat şi vă rog să mă sfătuiţi ce să fac.

Doamne ajută.

Andreea

Draga mea Andreea,
Îţi mulţumesc şi pentru întrebare şi pentru că ai vrut să public întrebarea şi răspunsul pe site. Îl rog pe Domnul să ne lumineze, pe mine să-ţi răspund după voia Lui, şi pe tine şi pe cei ce vor mai citi, să primiţi răspunsul ca de la El.

Draga mea fetiţă, din mesajul tău reiese că atunci când ultimul tău prieten ţi-a spus acele cumplite cuvinte erai lângă el în acelaşi pat. Şi că ai mai fost în această situaţie şi cu alţi băieţi. Dacă am înţeles bine, ai fost în relaţii intime cu toţi aceşti prieteni ai tăi, încercând să te căsătoreşti. Probabil că şi ei spuneau acelaşi lucru. Sau nu spuneau, dar sperai tu că asta vor. Ba mai credeai că te iubesc de vreme ce-ţi dădeau atâta atenţie şi chiar dădeau dovadă de ardoare când voiau să ajungă cu tine în pat. Aici, din câte îmi povestesc fetele care s-au trezit din iluzia iubirii "fulgerătoare", vinovat nu este atât bărbatul, care nici măcar nu minte în acele clipe, ci doar se lasă în voia gesturilor dictate de efervescenţa hormonală stârnită şi de îndrăzneala fetelor care se oferă, ci fata care acceptă să se mintă, care refuză să vadă adevărul şi crede că "poate asta e iubirea". Şi mai crede biata fată că, de vreme ce acum l-am făcut să simtă ce simte, îl voi face şi altă dată. Şi mai crede că efervescenţa lui e pentru ea, şi nu pentru propriile simţiri excitate!

De ce e vinovată fata şi nu băiatul? Pentru că fiziologia feminină e diferită de a bărbatului. Bărbatul produce multe semincioare şi presiunea de a le elibera din strâmtoarea trupului e mult, mult mai mare ca la femeia care are o singură sămânţă pe lună şi aceea pleacă singură din trup dacă nu-şi împlineşte menirea. În plus, femeia are un organ special prin care simte când interesul bărbatului e pur trupesc şi se retrage, fuge, pentru că se simte ameninţată să fie folosită ca un obiect de consum, ca obiect de satisfacere a acelei porniri atât de violente. Dacă nu fuge, bărbatul primeşte confirmarea că femeia e dispusă să se ofere fără pretenţii sau contra unui preţ care nu este dragostea pe care el n-o are. Apoi, când femeia îi reproşează bărbatului că se simte lovită sau umilită de comportarea lui de după satisfacerea poftei, acesta se va simţi, pe bună dreptate, agresat şi păcălit pentru că ea nu i-a spus nimic din aşteptările ei înainte. Dimpotrivă, l-a sărutat, s-a lipit de el, l-a atins, l-a lăsat s-o atingă si să-şi trezească poftele... Cuvintele de dragoste din acele momente nu sunt pentru ei decât excitante. Şi nu e vina lor... Fetele se poartă ca nişte curtezane. Nu judec, ci plâng. Plâng pentru că fac asta şi cele care nu sunt cu adevărat curtezane. Dacă ar fi curtezane, relaţiile acestea de "dragoste liberă" ar dura mai mult. Sunt multe relaţii care durează, în ciuda păcatului, dar acolo înţelegerea este mutuală, nimeni nu cere altceva decât oferă celălalt şi, când oferta scade, cuplul se desparte şi pleacă pe piaţă căutând fiecare alt partener fără pagube sentimentale!

Tu însă, copil drag, nu asta cauţi, nu asta ai căutat. Tu cauţi un soţ. Nu-l vei găsi dacă te vei deghiza în curtezană! Nimeni nu se însoară cu o curtezană. Un bărbat poate fi îndrăgostit de o curtezană. Poate fi robit de ea, se poate sinucide din cauza ei, dar nu se poate căsători cu ea!

Mă întrebi cum să te faci plăcută? Mă întreb, la rândul meu, ce aştepţi de la mine? Ceva tehnici întru ale erotismului? Eu nu mă pricep şi nici nu cred că ai nevoie, de vreme ce ai fost plăcută de mai mulţi băieţi şi ai reuşit să-i ţii lângă tine chiar câte 2 luni… Eu cred că ai nevoie să înveţi să-I fii plăcută lui Dumnezeu şi sufletului tău. Cred că ai nevoie să faci ceva să te împaci cu propria-ţi conştiinţă şi cu Dumnezeul Iubirii. Aici pot să-ţi spun ce să faci: pocăieşte-te! Pocăieşte-te de greşelile tale, de păcatele tale, urăşte păcatul curviei şi minciuna că prin el vei găsi iubirea de care ai nevoie. Învaţă să-ţi vindeci sufleţelul prin iertare şi învaţă meşteşugul Bucuriei Sfinte. Spovedeşte-te, mergi la Biserică pentru întâlnirea cu Dumnezeul Iubirii, fii ascultătoare de poruncile Lui şi primeşte viaţa pe care ţi-o dă El. Vei descoperi atunci că în aceşti curvari de ocazie se află un bărbaţi care tânjesc după dragoste şi statornicie, care sunt doritori să se căsătorească şi care caută fete serioase, nu numai frumoase şi atrăgătore. Fii serioasă, fetiţa mea şi vei afla băieţei serioşi în chiar aceşti desfrânaţi! Şi când va veni spre tine cineva, lasă-i timp şi loc, mai ales loc, să te vadă, să te descopere, să te cunoască, să te iubească pe tine anume. Şi roagă-te în vremea aceea ca Domnul să vă ajute să căutaţi la El iubirea pe care n-o puteţi oferi!

Te rog să mă ierţi pentru duritatea răspunsului, dar de-l vei primi aşa cum ţi l-am dat, cu nădejde în ajutorul lui Dumnezeu pe care-l cereai la sfârşitul mesajului tău, vei afla calea spre Bucuria pe care o cauţi. Eşti încă un copil! Pune ASTĂZI început nou, fă ce te-am învăţat şi sărbătoarea Naşterii Domnului te va afla în Bucuria pe care ne-o aduce Domnul şi pe care nimeni nu o poate lua de la noi!

Cu dragoste şi încredere,

M. Siluana

Crengu spunea...

Multumesc, Silvia! Nu, nu am prejudecati, stai linistita. ;) Intrucat stiu de Maica Siluana, de site si de seminarul online pe care il tine, am citit multe alte asemenea raspunsuri. Stiu ca e nevoie de credinta si de o mentalitate bazata pe ea, dar atunci cand tinerii nu au fost crescuti in spiritul ei, e greu sa traiasca asa cum ne invata Maica. Te mai astept pe aici cu drag! :)

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS